Tuesday, May 6, 2008

Põnevus muutub Volkovi turniiril juba põletavaks

Kui esimesed kindlad edasipääsejad on selgunud, käib äge võitlus viimaste kuumade positsioonide pärast tabelis.

Esimesed mängijad on mänginud ära kõik vajalikud mängud ja nende hulk kasvab kiirelt. Seda kiiremini saab selgeks ka kindlate edasipääsejate nimekiri. Kuid võistlused on siiski tulised, et mitte öelda plahvatusohtlikud. Kui favoriidid Villem Valme ja Kaarel Kala on mõnusasti 1. ja 2. kohal peesitamas, on üsna kindel ka olukord järgneva kolmiku Uku Küttise, Mart Kivisilla ja Kaido Kännu vahel (vastavalt positsioonidel 3,4 ja 5), kus Kaido Känd tõenäoliselt parandab oma positsiooni ja omab häid šansse tõusta isegi kolmandale kohale. Kõik sõltub siiski tema kohtumisest tõusva noore mängija Hannes Traksiga (Tallinn)

Kuid veelgi veelgi põnevam on olukord tabeli keskosas, kus esikaheksasse jäämise vahel käib võimas vägikaikavedu Ants Tõnissoni, Alari Orava ja Harles Tombergi vahel, kes hetkel hõivavad kohad 6-8. Kuid tragilt rühib neile järele Traks, kellel oluline roll tabeli kuumimas osas eesootavate muutuste seas. Nende meeste omavahelistest kohumisest sõltub paljutki.

Heites pilgu mängijate senistele omavahelsteke võistlustulemustele, on tõenäolised pretendendid tulikuumale 8. kohale Alari Orav, Lemo Kaljumets ja Risto Luhalep, kellest vähim mänge on teinud seni tõusvas joones esinenud Lemo. Põnevas heitluses osaleb passiivselt ka vaid ühe mängu kaugusel lõpetamisest olev Kilingi-Nõmme Koljat.

Igav ei ole olukord ka tabeli lõpuosas, kus juba on mängud lõpetanud Lasnamäe esindaja Martin Voltri, saavutades oma esimesel turniiril vaid viis võitu. Samas toimus täna väga suurt kaasaelamist pakkunud matš Rein Oti ja Eiko Ojala vahel, kust seekord väljus võidukalt Ojala, saades oma esimese võidu sellel matšil ja teenides ära tänuliku publiku soojad ovatsioonid.

Üha energilisemalt esinevad ka kõige viimasena mängu sukeldunud mängijad Kristiina Kupits (EST) ja Terje Pihl (EST) - ainsad naismängijad selleaastasel Volkovi turniiril. Siiski on nad seni pidanud leppima vaid kaotustega. Kuid arvestades nende suurt pöidlahoidjaskonda ei ole põhjust kurvastamiseks. Edasi, ikka edasi!

Oodata on huvitavat ja dramaatilist jätkuvat mängunädalat, mis võib tähtede hea seisu korral kulmineeruda juba sel reedel toimuda võivate esimeste kaheksandikfinaalidega.

Püsige meie blogiaadressil!

Vilmo Kurioosum
Sopot/Tallinn

No comments: